Wat is er mogelijk in een trouwfilm?

Wat krijg je in een trouwfilm? En wat is er mogelijk? Dat is de vraag die vele bruidsparen zich stellen. Huwelijksfotograaf Francis B geeft het antwoord.

Trouwfilm. Wat past er bij jullie?

Als Huwelijksfotograaf Francis B een huwelijk filmt van s’morgens vroeg tot een stuk in de nacht, met 2 cameramannen en, 3 vaste camera’s, eindigen we met 12 uur opnames. Dus veel te lang en saai om naar te kijken. Omdat  de vaste camera’s natuurlijk veel dezelfde beelduitsnede opnemen. Maar de cameramannen en fotograaf veranderen die beelduitsnede natuurlijk regelmatig tijdens de ceremonie. Kortom een montage is echt wel nodig. Vandaar dat ik de beelden tot een documentaire monteer. Samengevat: afhankelijk van wat er op de trouwdag allemaal gebeurt en het gekozen video-pakket duurt die documentaire tussen de 40 en 85 minuten. Dat is te lang om op sociale media te delen en om aan iedereen te laten zien.

Hoogtepunten videoclip

Daarom produceren we ook een “Hoogtepunten Videoclip. Alle mooie momenten van jullie huwelijksdag worden op een passende soundtrack gemonteerd. Een hoogtepunten videoclip duurt tussen 8 en 12 minuten.  Als jullie met familie en vrienden de prachtige dag nog eens willen beleven, dan is het leuk als je een complete trouwvideo tot je beschikking hebt. Een optie is om ook jullie complete trouwceremonie en alle speeches van begin tot eind met meerdere camera’s te registreren. En als aparte video’s te monteren. Kijk  eens  op de “Portfolio video pagina“. Daarop staan een aantal hoogtepunten videoclips en fragmenten uit complete trouwvideo’s

De video reportage is fantastisch. Er zit héél veel in de video dat we zelf niet gezien hebben tijdens onze dag.
Vooral tijdens de kerkdienst gebeurde er natuurlijk van alles achter onze rug. Dat hebben jullie perfect in beeld gebracht.

De sfeer van de dag in een korte video

Met een “Hoogtepunten Videoclip” kom je weer helemaal in de sfeer van jullie mooiste dag!. En willen jullie je geluk delen op social media? Dan is de hoogtepunten videoclip een absolute noodzaak! Je krijgt diverse keuzes om de videoclip te delen. Ik zet hem op een aparte webpagina, dus je moet alleen een link plaatsen op bijvoorbeeld Facebook.

3 jaar later nog steeds MEGA blij met onze video! Je bent een topper in je vak!
Snikhete dag en een onweersbui tijdens de ceremonie, maar jij bleef doorgaan!!!

Downloaden en delen

Via WeTransfer kun je de hoogtepunten videoclip ook downloaden. Je kan de clip dan zelf uploaden naar elk gewenst videokanaal of sociale media. En zo kun je de video ook op smartphone, tablet, computer of TV tonen. Simpeler kan het niet. En uiteraard lever ik de videoclip ook op de USB-stick met de complete trouwvideo. Muziek onder de trouwfilm verdient ook een woordje uitleg. Lees het op de MUZIEK pagina.

Trouwfilm. Documentaire

De complete reportage of documentaire is een waardevolle trouwfilm. De reportage heeft een bepaalde duur. Dat varieert naargelang wat er op jullie dag gebeurt, en het videopakket dat jullie kiezen. De documentaire begint met een mooie intro en in diverse hoofdstukken komt de héle dag aan bod.

Indeling in hoofdstukken

De reportage is ingedeeld in een hoofdstuk per gebeurtenis. We beginnen met de voorbereidingen, het eerste moment, fotoreportages, de ceremonie, receptie, felicitaties, diner, de taart aansnijden, speeches, openingsdans en een compilatie van het dansfeest. Als er onverwachte zaken gebeuren of jullie vinden iets héél belangrijk, dan besteden we daar zeker aandacht aan.

Beleef je mooiste dag terug met toekomstige generaties

Het is toch heerlijk om, als koppel, samen de exclusieve trouwfilm terug te kijken. Of met familie en vrienden. En voor jullie kinderen is het ongelooflijk om binnen een jaar of twintig, jullie mooiste dag mee te kunnen (her)beleven. Dat is toch fantastisch? Twijfel dus niet langer, en bestel een prachtige trouwfilm! Op de onderstaande pagina’s (klik op de foto) kunnen jullie diverse intro’s, hoofdstukken en fragmenten uit complete reportages bekijken. Wegens privacy en muziek rechten, zijn niet alle reportages compleet te bekijken. Als jullie een complete trouwfilm op groot scherm willen zien? Neem dan contact op!

Trouwfilm. De complete trouwceremonie

De hoogtepunten van de trouwceremonie verwerk ik natuurlijk in de trouwvideo. De bruid die binnenkomt met haar papa. Nerveus staat de bruidegom te wachten. Mama’s die een traantje weg pinken. Belangrijke woorden uit de huwelijksgeloften. Stukjes van het voorlezen door familie en vrienden. Het ja-woord! Uitwisselen van de ringen. Ook belangrijk: het tekenen van de huwelijksakte. Ook aan de livemuziek schenken we aandacht. Maar het is natuurlijk meer dan dat alleen. Er worden zeker mooie woorden uitgesproken. Zoals in het welkomstwoord van priester en bruidspaar, de persoonlijke teksten, voorlezers, de trouwgeloften.

Hoe nemen we de trouwvideo op?

Huwelijksfotograaf Francis B legt altijd de hele ceremonie vast. We doen dat met meerdere camera’s op statief. Een algemeen overzicht camera, als het kan op een hoger standpunt zoals het hoogzaal of een preekstoel. Verder een camera die altijd op het bruidspaar gericht is. Een camera op priester, voorlezers en familie. En natuurlijk de cameraman(nen) met hun schouder camera en gestabiliseerde camera. Bovendien zetten we microfoons bij het spreekgestoelte en wordt de bruidegom uitgerust met een dasspeld-microfoon. Dat is een klein microfoontje met een zender. Als er live-muziek wordt gespeeld installeren we daar opname apparatuur voor. Op die manier hebben we uitstekende beeld- en geluidskwaliteit van de hele kerkdienst of alternatieve ceremonie.

Dynamiek in de trouwfilm

Met meerdere camerastandpunten wordt de trouwvideo van de ceremonie dynamisch: Ik kan in de trouwvideo namelijk continu schakelen tussen de belangrijkste emoties en beelden. Een optie is, een aparte montage te maken van de complete ceremonie. Vanaf het binnen komen in de kerk, of op de alternatieve ceremonie, tot het einde van de ceremonie. Vraag de prijslijst aan met alle opties.

Trouwfilm. Dronebeelden

Sinds enkele jaren gebruiken we ze. Drone beelden. De regels en wetten over drone gebruik zijn uitgebreid. Daarom kan ik niet overal drone beelden maken. Bijvoorbeeld bij een kerk in een grootstad, is het niet altijd toegelaten. Boven privé domein van feestzalen en tuinen is er normaal gezien geen probleem. Uiteraard heb ik een visie op het maken en gebruiken van drone beelden. Meer info over het maken van drone beelden op de pagina drone beelden.

Bekijk in de video hoe we drone beeld gebruiken tijdens de ontvangst van de gasten. Let ook op het zuivere geluid van de live muziek. Niet opgenomen met een cameramicrofoon maar met externe opname apparatuur.

Nieuwe drone. Beter beeld. (4K) Gebruiksvriendelijker.

We filmden tot nu toe met een DJI Phantom 3. Een goede drone. Alleen vergt het nog al wat tijd om de drone af te regelen en hij is eigenlijk te groot om bij een huwelijk in te zetten. Daarom zochten we naar een oplossing. Vanaf nu hebben we de beschikking over een Mavic Air Pro. Kleiner, eenvoudiger in gebruik, en een aantal automatische functies, die zeker van pas komen bij het filmen van een bruiloft.

Bekijk eens in de DJI video wat de combinatie van een gestabiliseerde camera en een drone opleveren voor een trouwfilm.