Veel gestelde vragen

Waarom moeten we voor jou kiezen?

Als u voor mij kiest, kiest u voor mijn jarenlange ervaring in huwelijksfotografie, maar ook zeker mijn ervaring op technisch vlak (voorbereiding en montage). Een zorgeloos huwelijk is voor mij essentieel.

Is een gesprek vooraf noodzakelijk?

Zeker. Nadat ik me voorstel en jullie enkele demo albums laat zien proberen we samen te bekijken welke formule jullie huwelijk nodig heeft. Daarnaast bespreken we jullie specifieke noden en vragen, bespreken we de locatie(s), (…) Kortom als huwelijksfotograaf wil ik in jullie hoofd kruipen om zo nauw mogelijk aan jullie verwachtingen te voldoen.

Werk je enkel in Oostende?

Nee hoor, ik kan geboekt worden in zowel binnen- als buitenland. Voor buitenlandse huwelijken moet er wel een bijhorende offerte opgemaakt worden voor de reis- en verblijfskosten.

Veel gestelde vragen

Verken je vooraf de plaats van de foto-shoot?

Omdat ik veel ervaring heb ken ik de meeste plaatsen, daarom doe ik vooral online research naar de locatie(s). Voor locaties in het buitenland ben ik graag een dag vroeger aanwezig om op verkenning te gaan.

Maak je ook zwart-wit foto’s?

Sommige foto’s zijn inderdaad mooier in zwart-wit of sepia. Bij de bewerking achteraf bekijk ik de mogelijkheden per foto, maar blijven de kleurenfoto’s sowieso bewaard. Maar ook op vraag kan ik jullie lievelingsfoto’s bewerken naar zwart-wit of sepia.

Veel gestelde vragen

Wij hebben geen ervaring in poseren, is dat erg?

Neen, totaal geen probleem. Als fotograaf adviseer ik jullie graag vooraf en tijdens het fotograferen. Indien jullie het wensen stuur ik jullie een document op dat jullie kan helpen om thuis enkele poses te oefenen. Ook tijdens het fotograferen help ik jullie om een natuurlijke pose aan te nemen. Spontane foto’s zijn ook zeker de moeite waard, hierin zoek ik een goed evenwicht.

Doe je dit al lang?

Zijn er plaatsen waar je niet wil werken?

Al meer dan 30 jaar heb ik ervaring. Weet dat ik jaarlijks zo’n 50 à 60 huwelijken verzorg, wat neerkomt op zo’n 1.650 huwelijken.

Ik ben nog nooit ergens op reportage geweest waar ik liever niet wou zijn.

Welke kleding draag je tijdens ons huwelijk?

Om jullie huwelijk maximaal in beeld te brengen moet ik soms knielen of op de grond liggen. Hierdoor draag ik geen maatpak omdat het mijn bewegingsvrijheid beperkt. Je kan me dus verwachten in een zwarte/grijze geklede broek en een wit hemd, deftig en verzorgd. 

Fotografeer je alleen of met meerdere fotografen?

Het fotograferen doe ik meestal alleen. Indien jullie kiezen voor een trouwfilm dan voorzie ik 1 à 2 cameramannen. Hiermee zorgen we ervoor dat jullie dag maximaal in beeld komt. Indien jullie het noodzakelijk vinden (bijvoorbeeld bij een groot trouwfeest) om te kiezen voor twee fotografen kan ik zorgen voor een collega die in dezelfde stijl als ik werk. Indien er geen trouwfilm gemaakt moet worden is het altijd goedkoper om nog enkele extra uren bij te boeken.

Veel gestelde vragen

Fotografeer je ook LGBT+ huwelijken?

Tuurlijk! Iedereen heeft recht op een huwelijksfotograaf.

Veel gestelde vragen

Hoe combineer je het opnemen van video’s en het fotograferen?

Zowel foto’s nemen als het opnemen van video’s is onmogelijk te combineren. Daarom voorzie ik 1 à 2 cameramannen om mij bij te staan en jullie dag ten volle in beeld te brengen.

Met welke apparatuur werk je?

Professioneel resultaat kan je enkel bekomen met professioneel materiaal. Hierbij kies ik voor Canon en Sigma Art. Tijdens jullie trouw heb ik steeds al het nodige materiaal bij:

3 fototoestellen, 7 lenzen, 3 flashes, led- en daglicht TL lichtapparatuur, reflectieschermen, softbox en statieven.

Voor de videoreportages werken we met 5 Sony HD-camera’s, een gestabiliseerde Zhiyun camera,  2x dashcam camera en een DJI-Mavic Pro drone. Het opnemen van geluid is ook belangrijk. Daarom beschikken wij ook over een Tascam audiorecorder, dasspeld micro’s, tafel micro’s, micro’s op statief en alle nodige kabels en randapparatuur.

Al onze apparaten worden jaarlijks onderhouden door experten.

Mogen we contact opnemen met vorige klanten?

Zeker, daar heb ik geen probleem mee.

Kan jij ook een Photobooth of Fotobox voorzien?

Neen, maar ik kan jullie wel enkele adressen aanbevelen.

over-mij-huwelijksfotograaf-francis-b