Speciale locaties voor trouwfoto's of trouwvideo's

INSPIRATIE NODIG VOOR SPECIALE LOCATIES VOOR TROUWFOTO’S? OF VOOR EEN FOTO-LOVE-SHOOT ?
Speciale lokatie's voor trouwfoto's

De eigen tuin

Jullie eigen tuin, of de tuin van jullie ouders. Waarom niet je eigen tuin gebruiken als trouwfoto locatie? Als het een mooie tuin is met wat afgeschermde hoekjes, dan is het zeker mogelijk om daar mooie foto’s te maken. Je kunt die tuin natuurlijk ook gebruiken als een tweede foto-locatie zo krijg je nog meer variatie in jullie trouwfoto’s.

Speciale locatie's voor trouwfoto's
Speciale lokatie's voor trouwfoto's

Een oude loods of fabriek

Jullie prachtige verschijning zal mooi contrasteren met de omgeving van een oude loods of fabriek. Ruwe materialen zoals bakstenen muren, of afgebrokkelde muren, de stoere bouw elementen. Die zorgen ervoor dat jullie trouwfoto’s niet te zoetsappig worden. Bij zulke foto’s kan het goed werken om ze in zwart-wit, vintage of sepia look te zetten. Zo lijkt het of de foto’s uit een ver verleden komen. Nét even anders.

Speciale locaties voor trouwfoto's

In een theater of bioscoop

Een oud theater of bioscoop. Stel je voor, de pluchen zetels. De bruidegom die omhoog kijkt naar zijn bruid op het balkon of podium. Het is natuurlijk een beetje zoeken naar zo’n locatie. Als jullie in de buurt van Antwerpen wonen komt bijvoorbeeld de ROMA in aanmerking.

Station of trein

Speciale locaties voor trouwfoto's

Een oud station of oude trein kan een perfecte plaats zijn voor trouwfoto’s of voor een Love-foto-shoot. Er zijn genoeg stations te vinden zoals bijvoorbeeld in Maldegem met oude treinen of de lijn Dendermonde-Puursmet een oude stoomtrein. Op Wikipedia is er een lijst te vinden met oude verlaten stations. Maar ook het station van Antwerpen of Gent zijn zeker speciale locaties voor trouwfoto’s.

Speciale locaties voor trouwfoto's
Speciale locaties voor trouwfoto's

Op een boerderij

Hebben jullie iets met het boerenleven? Denk dan eens na over een trouwfotoshoot op een boerderij. Een locatie in de natuur met ruwe materialen en stoere details! Trekkers en andere machines voor een kloeke foto. De natuur en de dieren voor romantische foto’s. 

Op je werk

Hebben jullie elkaar leren kennen op het werk? Dan is het natuurlijk leuk om dit in de trouwfoto’s of verlovingsfoto’s te laten zien. Anders hadden jullie elkaar misschien niet ontmoet. Ondanks dat niet elke werkplek inspirerend lijkt, kan een creatieve fotograaf er wel iets mee. Of dat nu een kantoor, een winkel, een rechtszaal of een garage is. Als je een echte passie hebt voor je werk, dan kan dat een mooie en symbolische speciale locatie voor trouwfoto’s zijn.

Openlucht museum of historische stad

Aan oude steden hebben we in Vlaanderen geen gebrek. Of een bekende stad in het buitenland. Parijs, Venetië, Sienna, Firenze, Amsterdam, Londen. Het kan dan ook een goed idee zijn om één van die steden als decor te kiezen voor jullie trouwfoto’s. Denk bijvoorbeeld aan Brugge met zijn romantische plekjes. Of Gent langsheen de Leie. Wonen jullie in Limburg dan kan het Openlucht museum van Bokrijk een ideale locatie zijn. Antwerpen kent ook genoeg romantische plekjes. Of het IJzer en Vuur museum in Sint-Gilles. Het Plantin en Moretus museum of het MAS in Antwerpen. Het HORTA museum of de Villa Empain in Brussel. Hiermee breng ik jullie vast op ideeën. Google maar eens. 

De tuin van de feestzaal

Zoek een feestzaal met een mooie tuin en vijver. Dat is zeker een goede tip als jullie tijdsschema krap is. Dan verliezen jullie geen tijd om naar een andere locatie te rijden. Al jullie familie is ook al in de nabijheid. Dus de familiefoto’s kunnen ook op die plaats gemaakt worden.

Kasteel met bijhorende tuin

Vlaanderen is rijk aan Kastelen. Sommige zijn zelfs echte sprookjeskastelen. Er is er altijd wel eentje in de buurt. Als jullie er van droomden om in een echt kasteel te trouwen dan kan dat. Waarbij jullie bijvoorbeeld de ceremonie laten doorgaan in de kasteeltuin. En het levert romantische foto’s op natuurlijk. Een betoverende, sprookjesachtige en romantische sfeer is gegarandeerd.

Feestkastelen in Vlaanderen

Kasteel Van Moerkerke in Damme. Kasteel Van Leewergem in Zottegem. Kasteel Van Loppem in Loppem. Kasteel Van Ingelmunster. Kasteel Tudor in Sint-Andries. Er zijn er nog veel meer, ook in andere provincies. Gewoon even zoeken op Google.

SPECIALE LOCATIES VOOR TROUWFOTO'S. HOE ORGANISEER JE DAT?

Er is natuurlijk veel te organiseren als jullie gaan trouwen. Een trouwlocatie zoeken, de ringen, een feest, een fotograaf… Daarnaast is het belangrijk om te weten waar jullie de trouwfoto’s willen laten maken. Dat hoeft ook niet op dezelfde plaats te zijn als waar jullie trouwen. Zoek vooreerst een foto-locatie in de buurt van de feestzaal. Dan verliezen jullie niet te veel tijd met heen en weer rijden. Of plan ruim voldoende tijd in om foto’s te gaan maken. De mooiste foto’s worden gemaakt vroeg in de morgen of net voor valavond. Dat is waarschijnlijk moeilijk te organiseren op jullie trouwdag zelf. 

Fotosessie op een andere dag

Overweeg ook de mogelijkheid om op een andere dag, in alle rust, trouwfoto’s te maken. Ok, je moet dan terug een kapster of visagiste boeken, maar je krijgt wel een veel beter resultaat op de foto’s. Jullie zijn meer ontspannen, de stress van de grote dag is weg. Zonder zorgen kunnen we dan op één op meerdere plaatsen foto’s en video opnames maken. Uiteraard maken we op de trouwdag zelf ook locatie foto’s. Er zijn dus veel mogelijkheden, om trouwfoto’s te maken. Hopelijk helpen de tips die ik hier geef bij jullie keuze.

Speciale locaties voor trouwfoto's